2014. január 31., péntek

Chocoládé-konfekt – A kopogós-ropogós

Egy ízletes, édes szárazsütemény kávéhoz, teához


Ez a recept a Sempronia sütőpor receptfüzetéből való, szintén a karácsonyi sütemények közül (lásd korábbi bejegyzésünket).

20. sz. Chocoládé-konfekt

¼ kg. lisztet, 1 csomag „Sempronia”-sütőport, ½ kg. cukrot, 10 dkg. finom chocoládét, 9 dkg. vajat, 4 tojást, egy kevés fahéjat és 7 dkg. finomra vágott cukros citromhéjat jól összegyúrunk és ugyan ugy járunk el vele, mint a 18. számmal.

A 18. sz. egyébként az a Vajkonfekt, amit már szintén kipróbáltunk. Az „ugyanúgy járunk el vele” annyit tesz, hogy gyúrás után hűtőbe tesszük, majd úgy egy órányi pihentetés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.




!!!!HIBAÜZENET!!!!
A negyed kiló liszttel és a négy egész tojással a massza minden lett, csak nem gyúrható. Mivel mindenben az eredeti leírás szerint akartunk eljárni, egyben tettük bele a tojásokat, lehet, ha csak a sárgáját használtuk volna, ahogyan az ilyen jellegű tésztáknál szokás, jobb lett volna az állaga. Próbálják ki csak sárgájával, és ha akkor is túl puha, marad a végső megoldás: még egy regiment liszt hozzáadása. A mienk elnyelt vagy 30 dekát, mire használható lett.
!!!!HIBAÜZENET_VÉGE!!!!



Tipp:

A fél kiló cukortól már így is elég édes, nem vesződtünk cukrozott citromhéjakkal.

Érdemes előre megsütni, mert frissen kopogós-ropogós. Másnapra megpuhul, ezt Melinda tanúsíthatja, neki maradt szombatra belőle, nálunk elropogtatta a család még pénteken, az utolsó morzsáig.




Értékelések:

Kata: 5/5 Mmm… Már csak egy tea hiányzik hozzá!

Melinda: 5/5 Egyszerű, csokis, linzerszerű keksz. Ha elkezded, nem tudsz leállni. Érdekessége, hogy a tészta nagyon könnyű marad és ropogós.

Szilvi: 5/5 Jó, édes, kiadós, egy kávét meginnék hozzá!

Pártatlan Ítészünk (aki ezúttal Erdei Szabolcs volt): 5/5 Úgy, ahogy van, jó. Csak egy pohár tej hiányzik hozzá.


Összességében tehát 5-re vizsgázott a süti. Annak ellenére, hogy mindannyian egy kicsit száraznak találtuk, és ittunk volna hozzá valamit, egyikünk sem érezte, hogy ez hátrány volna. Faltuk, ahogy csak kell!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése