Itt van, végre megérkezett! Íme a régi konyha elmaradhatatlan hozzávalója, a leggyakrabban használt alaplé, a Bouillon receptje.
Senkit ne tántorítsanak el a hatalmas mennyiségek és a nehezen megszerezhető hozzávalók (pl. borjúhús), némi változtatással azért ma is elkészíthető. Melinda megfőzte, borjú helyett marha velőscsonttal, és így is igazán jó lett. Egy igen erős, magában talán túlságosan is erős húslevet kaptunk. Megérte!
Ezúttal csak az eredeti receptet közöljük, lehet osztani-szorozni a mennyiségekkel, hozzávalókkal!
Húslé (Bouillon)
Ha a marhahúsból adnánk az asztalra is, a 4 fontos darab
helyett használjunk nagyobbat, és akkor szükség esetén a tyúk kihagyható.
Ugyanakkor a húslét soha ne sózzuk meg, még ha egyes
szakácsok úgy is csinálják, mivel az ételt (amibe belerakjuk) így könnyen
elsózhatjuk; amikor a húsléből a húsdarabot asztalra adjuk, beletehetjük egy
órára tálalás előtt egy Braise-ba (6. számú recept), enyhén megsózzuk és lassan
összefőzzük. – Ha még hagyjuk állni a Braise-t, még jobb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése